Werken in de regio Roermond

Vind hier de vacature die bij je past

zoeken

Vacatures zoeken

Deze vacature is niet meer vacant: Medewerker Wijkaanpak Veiligheid & Leefbaarheid

Werkgever:Gemeente Sittard Geleen
Plaats:Sittard

Oorspronkelijke vacature omschrijving:

Medewerker Wijkaanpak Veiligheid & Leefbaarheid (36u/w - 2 FTE)

Met jou erbij …werken we aan een veilig en leefbaar Sittard-Geleen. Samen naar 100% veilig!

Sluit jij ook aan?

Wij zijn op zoek naar een Medewerker Wijkaanpak Veiligheid & Leefbaarheid. Iemand die makkelijk contacten legt en graag bezig is met de uitvoering van projecten. Affiniteit met veiligheid en leefbaarheid is mooi meegenomen, maar we vinden het vooral belangrijk dat je een opdracht met beide handen aanpakt. Dat jij je vastbijt in een opdracht en deze ook op een creatieve manier kunt aanvliegen. Een goed resultaat halen vind jij belangrijk! Je gaat vanuit veiligheid en leefbaarheid bijdragen aan de ontwikkelpaden binnen onze gemeente.

Nieuwsgierig? Maak dan op 9 april kennis met ons team. Zie verderop voor meer informatie.

Onze visie op veiligheid en leefbaarheid in Sittard-Geleen

De gemeente Sittard-Geleen kent een stevige veiligheids- en leefbaarheidsaanpak. Een veilige en prettige (woon)omgeving heb je niet zomaar, dat moet je verdienen, je moet het onderhouden, je moet opletten en ingrijpen. Daar hebben we enthousiaste en gedreven mensen voor nodig. Mensen die samen met interne en externe partners werken aan een veilig en leefbaar Sittard-Geleen, met als focus de behoeften van de inwoners. Samen naar 100% veilig, dat is ons doel!

Ontwikkelpaden – wijkaanpak veiligheid en leefbaarheid

De samenleving verandert. Veranderingen en ontwikkelingen in de samenleving hebben invloed op de manier van leven in de toekomst. De gemeente Sittard-Geleen wil niet alleen meebewegen, maar ook anticiperen op die veranderingen. Daarom is er een Toekomstvisie 2030voor Sittard-Geleen ontwikkeld. Uit deze Toekomstvisie zijn een vijftal ontwikkelpaden voortgekomen. Veiligheid en leefbaarheid lopen als rode draad door deze ontwikkelpaden heen. Op het gebied van veiligheid en leefbaarheid vragen de ontwikkelpaden om een wijkgerichte aanpak.

Wat ga je doen?

·      Als Medewerker Wijkaanpak Veiligheid & Leefbaarheid houd je je bezig met het uitvoeren (initieren, faciliteren, organiseren, plannen) van activiteiten die voortvloeien uit projecten vanuit de ontwikkelpaden Veiligheid & Leefbaarheid.

·      Je bent een belangrijke keyspeler in de wijk. Je werkzaamheden en resultaten zijn direct zichtbaar en tastbaar in de wijk.

·      Je onderhoudt en zoekt (pro-)actief zowel interne als externe contacten, waaronder inwoners, vooral op wijkniveau.

·      Je treedt mogelijk op als projectleider bij projecten van geringe omvang.

·      Je stelt voortgangsrapportages op gericht op de uitvoeringsaspecten.

Wat zijn jouw talenten?

Organiseren en faciliteren zit in jouw bloed. Je kunt goed omgaan met druk en deadlines. Je past je aan als dat nodig is en bent goed in het overbrengen van informatie. Je bent omgevingsbewust en gaat op een creatieve manier om met de behoefte van de opdrachtgevers en inwoners en ondernemers.

Verder neem je mee:

·      Ervaring met kleinschalig projectmatig werken;

·      Je hebt minimaal MBO+ werk- en denkniveau;

·      Affiniteit met veiligheid, leefbaarheid is mooi meegenomen.

Hoe maken wij jou blij?

Kies jij voor Sittard-Geleen? Dan...
  • kom je terecht in een informele en open werkcultuur.
  • ontdek je dat een gemeente helemaal niet hiërarchisch hoeft te zijn. Wij houden namelijk van korte lijnen.
  • krijg je de kans om een maatschappelijke bijdrage te leveren.
  • kies je voor vertrouwen en ruimte voor eigen initiatief.
  • ontdek je onze ruime opleidingsmogelijkheden.
  • weet je dat er brede doorgroeimogelijkheden zijn als je in de toekomst eens iets anders wilt.
  • kun je je eigen werkweek indelen. Een dag eerder stoppen? Haal het een andere dag in of werk 's avonds nog even door.
  • werk je hybride. Aan jou de vrijheid om te zorgen voor voldoende afwisseling tussen op kantoor werken en thuis werken.

En uiteraard bieden wij jou een goed pakket aan primaire en secundaire arbeidsvoorwaarden. Dit is een fulltime functie voor 36 uur per week (excl. ADV opbouw). Wat de arbeidsvoorwaarden zijn op basis van 36 uur per week? Dat zetten we voor je op een rij:

·      Een salaris tot € 4.752,- bruto per maand (schaal 9).

Afhankelijk van opleiding en ervaring kan een aanloopschaal aan de orde zijn.

·      17,05% individueel keuzebudget. Dit budget geeft jou keuzevrijheid in de secundaire arbeidsvoorwaarden die je ontvangt. Zo kan je kiezen voor meer salaris, meer pensioenopbouw of je koopt meer verlofdagen.

·      € 3,00 vergoeding per dag die je thuiswerkt.

·      De mogelijkheid tot het inrichten van een thuiswerkplek.

·      Een tegemoetkoming in de ziektekosten van € 168,- per jaar.

·      Het betreft vooralsnog een tijdelijke functie tot eind 2026.

Onze andere secundaire arbeidsvoorwaarden vind je met uitleg op Werken voor Sittard-Geleen - Gemeente Sittard-Geleen.

Werken bij onze gemeente

Onze organisatie is in beweging. We groeien naar een organisatie die steeds beter de verbinding maakt met haar omgeving. Door een goed samenspel met inwoners, partners en bedrijven in de stad is meer mogelijk. We geven ruimte aan het ondernemerschap van onze medewerkers en waarderen de initiatieven van anderen. Verantwoordelijkheid wordt niet alleen gevoeld, maar ook genomen.

Als je bij de gemeente Sittard-Geleen werkt, heb je goede arbeidsvoorwaarden. Hybride werken maakt een goede balans tussen werk en privé mogelijk. Gemeente Sittard-Geleen investeert in haar medewerkers door het aanbieden van een uitgebreid opleidingsprogramma.

Onze organisatie bestaat uit twee managementlagen: een directie en teammanagement. De opgaven waar we als gemeente voor staan, zijn ondergebracht in 24 teams die integraal samenwerken. Er werken zo’n 1100 medewerkers binnen de gemeentelijke organisatie.

In deze functie werk je in het team Openbare Orde en Veiligheid (OOV) en werk je nauw samen met het team Toezicht & Handhaving.

Team Openbare Orde en Veiligheid

Het team Openbare Orde en Veiligheid kenmerkt zich door een hoge mate van betrokkenheid, een hoog ambitieniveau en vooral een hoge mate van collegialiteit en vertrouwen. Binnen het team Openbare orde en Veiligheid wordt gewerkt aan allerlei onderwerpen op het gebied van openbare orde en veiligheid. Het team kent een aantal kennisgebieden: sociale veiligheid, zorg & veiligheid, ondermijning, evenementenveiligheid, crisisbeheersing, betaald voetbal en informatiepositie. In het team wordt op beleidsniveau en operationeel niveau gewerkt. Het Zorg- en Veiligheidshuis maakt ook deel uit van team Openbare Orde en Veiligheid. In totaal werken zo’n 50 medewerkers bij het team Openbare orde en Veiligheid.

Ontmoeten we elkaar?

Kom op dinsdag 9 april naar onze locatie op de Geleenbeeklaan in Geleen. Loop tussen 17.00 en 21.00 uur bij ons binnen en proef de sfeer van werken binnen de gemeente op het gebied van veiligheid en leefbaarheid. Ga in een informele setting 1 op 1 in gesprek met collega’s. Graag vertellen we je meer over onze 4 vacatures. Adres: Geleenbeeklaan 2, 6166 GR Geleen. Gratis parkeergelegenheid.

Wat kun je verwachten van deze inloopavond?

-      Je krijgt een kijkje in de keuken van de teams Openbare Orde en Veiligheid en Toezicht & Handhaving. Je komt te weten met welke thema’s en opgaven deze teams zich bezig houden. Je ontmoet eventuele toekomstige collega’s en kan de sfeer proeven van de werkomgeving.

-      Daarnaast krijg je uitgebreide informatie over de vacatures, waarbij onze collega’s in deze (of vergelijkbare) functies graag meer vertellen over hun werk.

-      Een informele kennismaking met onze organisatie, onze manier van werken, ons talentenprogramma en de fijne arbeidsvoorwaarden.

-      Een informele netwerkgelegenheid, die je hopelijk enthousiasmeert om naar jouw droombaan te solliciteren!

Ben je erbij? Kondig je komst even aan, dan krijg je onze volle aandacht!

Dat kan via het e-mailadres solliciteren@sittard-geleen.nl

Wil jij onze nieuwe collega worden?

Solliciteer dan meteen! Of in ieder gevalvóór 14 april 2024, via de button ‘solliciteren’. En noteer dinsdag 23 april alvast in je agenda. Dan vinden de eerste selectiegesprekken plaats. We kijken ernaar uit om je te ontmoeten!

Medewerkers van de gemeente Sittard-Geleen, Maastricht, Heerlen en de Provincie Limburg gelden bij elkaars organisaties als interne kandidaten. Bij vergelijkbare geschiktheid hebben interne kandidaten voorrang op externe kandidaten.

Teammanager Openbare Orde en Veiligheid, Monique Kollau (046-4777749), Strategisch beleidsadviseur Openbare Orde en Veiligheid, Michelle Rasch (046-4778505) en HR-adviseur, Maxime van Hooren (046-4777447) staan voor je klaar om vragen te beantwoorden. Neem gerust contact met hen op!

Acquisitie naar aanleiding van deze vacature wordt níet op prijs gesteld